AFAD deprem riski taşıyan illeri sıraladı! Çok sayıda aktif fay...

Türkiye'de deprem riskine dair yapılan kritik değerlendirmede AFAD, Türkiye'nin karmaşık jeolojik yapısı ve jeodinamik konumundan dolayı çok sayıda aktif fay bulunduğunu söyledi. Peki, Türkiye'de deprem riski taşıyan il ve ilçeler hangileri? İşte deprem riski taşıyan 31 il...

AFAD deprem riski taşıyan illeri sıraladı! Çok sayıda aktif fay...

Türkiye'nin karmaşık jeolojik yapısı ve jeodinamik konumundan dolayı çok sayıda aktif fay hattının bulunduğunu söyleyen Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, bu fayların 31'inin Afyonkarahisar'da olduğunu belirtti. 

AFAD deprem riski taşıyan illeri sıraladı! Çok sayıda aktif fay... - Resim : 1

Buldan, Dinar ilçesinde 28 yıl önce yaşanan 94 kişinin öldüğü ve 250 kişinin de yaralandığı 6.1 büyüklüğündeki depremin yıldönümünde yazılı açıklama yaptı.

AFAD deprem riski taşıyan illeri sıraladı! Çok sayıda aktif fay... - Resim : 2

İSTANBUL VE ANKARA İÇİN DEPREM RİSKİ BULUNUYOR MU?

Açıklamasında, "Ülkemiz dünyanın önemli deprem kuşaklarından biri olan Alp-Himalaya kuşağı üzerinde yer almaktadır. Ülkemizin, karmaşık jeolojik yapısı ve jeodinamik konumundan dolayı çok sayıda aktif fay bulunmaktadır." ifadelerini kullanan Buldan, İstanbul ve Ankara'da diri fayın bulunmadığını söyledi. 

AFAD deprem riski taşıyan illeri sıraladı! Çok sayıda aktif fay... - Resim : 3

Olası İstanbul depreminin yaklaştığını bildire Buldan, İstanbul deprem haritasına göre Orta Marmara diri fay hattı içerisinde bir deprem riski bulunmadığını bildirdi.

AFAD deprem riski taşıyan illeri sıraladı! Çok sayıda aktif fay... - Resim : 4

Buldan, birinci derede riskli yerleri şöyle sıraladı:

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale, Siirt.

AFAD deprem riski taşıyan illeri sıraladı! Çok sayıda aktif fay... - Resim : 5

İkinci derecede riskli yerler:

Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı, Çorum.

AFAD deprem riski taşıyan illeri sıraladı! Çok sayıda aktif fay... - Resim : 6

Üçüncü derecede riskli yerler:

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

AFAD deprem riski taşıyan illeri sıraladı! Çok sayıda aktif fay... - Resim : 7

En az riskli bölgeler:

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman'dır.

deprem
Beşiktaş'ta evlerin üzerine kaya düştü Yayaya çarpan araç durmadan kaçtı Ünlü rapçi konser yolunda kaza geçirdi! Irak'ta facia! Her saniyesi kameralarda