Aç ayılar Fıstıklı Köyü Yaylasında evleri harap etti

Artvin'in Fıstıklı köyü yaylasında aç kalan ayılar, yiyecek aramak için yayla evlerine dadandı. Evlere büyük zarar veren ayılar, bölge sakinlerini şaşkına çevirdi.

Aç ayılar Fıstıklı Köyü Yaylasında evleri harap etti

Artvin'in Fıstıklı köyü yaylasında aç kalan ayılar, yiyecek bulmak amacıyla evlere dadandı. Ayılar, girdikleri evlerde büyük hasara neden oldu; kapıları kırarak içeri girdi ve eşyalara zarar verdi. Hafta sonunda yaylaya çıkan vatandaşlar, evlerinin harabeye döndüğünü görünce şaşkınlık yaşadı.

Aç ayılar Fıstıklı Köyü Yaylasında evleri harap etti - Resim : 1

Bölge halkından Yaşar Çil, yaşananları şu şekilde anlattı: "Hatila Vadisi'nde bulunan Fıstıklı köyü yaylası ve çevresinde 6 adet yayla bulunuyor. Genellikle hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar bu yaylaları kullanıyor. Ayılar neredeyse tüm yaylalara ve evlere girmiş durumda. Tahtalar kırılmış, çatılar sökülmüş. Mutfak ve yatak eşyaları gibi birçok ev eşyası ayılar tarafından tahrip edilmiş durumda. Maddi hasar oldukça yüksek, yapacak bir şey yok. Eğer burası bir milli park ise, biz de bununla başa çıkacağız. Umarım yetkililer bu sorunla ilgilenir ve köylülerin bu sorunu bir şekilde çözülür."

Aç ayılar Fıstıklı Köyü Yaylasında evleri harap etti - Resim : 2

Ayıların yayla evlerine girmesi sonucu ortaya çıkan hasar, vatandaşlar arasında endişe ve tedirginlik yaratmış durumda.

Aç ayılar Fıstıklı Köyü Yaylasında evleri harap etti - Resim : 3

Kaynak: İHA

Karısını 4 çocuğunun gözü önünde öldürdü! Zehirlenen annesinin emzirdiği bebek hayatını kaybetti Cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki çocuk yoğun bakımda Çanakkale Boğazı’nda Rus kargo gemisi arızalandı