9 bin 400 euroluk vurgun! Bronz renkli rozet göstererek kendilerini MİT görevlisi olarak tanıttılar

Yasağı bulunduğundan dolayı yurt dışına çıkamayan yakını için kendilerini "Mit görevlisi" olarak tanıtan ve bronz renkte rozet gösteren şahıslara inanan adam, 9 bin 400 euro dolandırıldı.

9 bin 400 euroluk vurgun! Bronz renkli rozet göstererek kendilerini MİT görevlisi olarak tanıttılar

2020 yılında Kocaeli'nde meydana gelen olayda yurt dışına çıkamayan yakınının kendisinden yardım istemesi üzerine 47 yaşındaki Özcan K., Ö.U ile iletişime geçti. İletişime geçilen Ö.U, iddialara göre "İstanbul MİT sorumlusunu tanıyorum" diyerek Özcan K.'yı T.A ve V.A isimli şahıslarla tanıştırdı. Kendilerini sözde MİT görevlisi olarak tanıtan T.A ve V.A, Özcan K.'ya bronz renkli bir rozet göstererek yardım edebileceklerini söylediler. Özcan K. yurt dışına çıkma yasağı olan yakını için bu yardımı kabul etti.

BABA-OĞUL BİRLİKTE DOLANDIRDI
Özcan K., MİT görevlisi olarak tanıdığı Ö.U'ya 3 bin 900 euro, Ö.U.'nun babası H.U.'ya ise 5 bin 500 euro olmak üzere toplamda 9 bin 400 euro verdi. Özcan K., talep edilen ücreti ödedikten sonra kendisinden yardım isteyen yakınının işinin hallolmasını bekledi. Bir süre bekleyen ve hiçbir şekilde şahıslardan olumlu dönüş alamayan Özcan K., dolandırıldığını anladı. Şüphelilere verdiği paradan toplamda 20 bin TL'yi geri alabilen Özcan K., kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan şahıslardan şikayetçi oldu.
Olaya yönelik soruşturma başlatılmasıyla birlikte 72 yaşındaki H.U. ve 41 yaşındaki oğlu Ö.U., 66 yaşındaki M.A.A, 41 yaşındaki T.A, 38 yaşındaki V.A gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında, "Kişinin kendisini kamu görevlisi çalışanı olarak tanıtması veya bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık" suçundan dava açılırken iddianamede ifadesi yer alan tutuksuz sanıklardan T.A. ile V.A., suçlamaları kabul etmedi. H.U. ise ifadesinde, "Özcan benden oğlum Ö.U.’nun numarasını istedi. Bende oğlumun numarasını verdim. Özcan bana, oğluma vermem için 4 bin 500 Euro para verdi. 3 gün sonra da parayı istedi. Eşimin huzurunda parayı Özcan’a teslim ettim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

9 bin 400 euroluk vurgun! Bronz renkli rozet göstererek kendilerini MİT görevlisi olarak tanıttılar - Resim : 1

İddianamede, şüphelilerin savunmalarının ’suçtan kurtulmaya yönelik’ ve ’gerçek dışı’ olduğu kanaatine varıldığı vurgulandı. Aynı zamanda iddianamede, şüphelilerin Özcan K.’ya MİT görevlisi olduklarını belirttikleri, kimlik göstererek, kamu kurumlarında tanıdıklarının olduklarını söyledikleri ve Özcan K.’dan para aldıkları ifade edildi. Şüphelilerin bu şekilde kendilerine menfaat sağladıklarının kaydedildiği iddianamede, kamu davasının açılması için yeterli suç şüphesinin bulunduğu belirtildi.

AVUKATLARLA İLİŞKİSİ VARDI
Tutuksuz sanıkların yargılanmalarına başlanılan Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada tutuksuz sanık Ö.U. hazır bulunurken, V.A. T.A. ve M.A.A. katılmadı. Ö.U.’nun dosyada ismi geçen babası H.U.’nun ise vefat ettiği öğrenildi. Savunması için söz hakkı verilen Ö.U., üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek, Özcan K. ile tanıdığı vasıtasıyla tanıştığını ifade etti. Ö.U., "Özcan K.’nın bir sorunu vardı ama ne olduğunu bilmiyorum. Özcan yardım isteyince ben de onu daha önce tanıştığım ve akıllı bir insan olduğunu bildiğim M.A.A. ile tanıştırdım. M.A.A.’nın avukatlarla ilişkisi olduğu için ona yardımcı olabileceğini düşündüm. Bundan sonra benimle müşteki arasında herhangi bir olay olmadı" dedi.

9 bin 400 euroluk vurgun! Bronz renkli rozet göstererek kendilerini MİT görevlisi olarak tanıttılar - Resim : 2

"PARAYI NEDEN BABAMA GÖNDERDİĞİNİ BİLMİYORUM"
M.A.A.’nın Özcan K.’yı V.A.’ya yönlendirdiğini dile getiren Ö.U., "Bildiğim kadarıyla Özcan işlerin halledilmesi için 80 bin TL kadar parayı sanık V.A.’ya vermiş ancak ben V.A. ve T.A.’yı tanımam. Para alışverişinden sonra sadece kendilerini bir kere gördüm. Müşteki onlardan para istiyordu. Bu nedenle V.A. Özcan’a bir senet verdi. Olaylarla ilişkim bundan ibarettir. Diğer sanık H.A. benim babam olur, ancak kendisi ölmüştür. Müşteki bu olaylarda bana verilmek üzere bir miktar parayı babama vermiş. Parayı neden bana gönderdi bilmiyorum. Babam bu parayı eve götürmüş. Ben bu olayı sonradan öğrendim. Bana para geleceğinden de haberim yoktu. Babam bu parayı Özcan’a geri vermiş" şeklinde konuştu.


Mahkeme heyeti, eksik hususların giderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: İHA

Seyir halindeki İETT otobüsünün tekerleği fırladı İstanbul'da yağmur ve cuma klasiği Bursa'da alkollü sürücüden polislere sunduğu bahane güldürdü Batman'da silahlı saldırı: 2 ölü